Otthon és kert egységben

A díszkert az otthonunk, ez számunkra nem kérdés, és feltételezem, hogy webáruházunkat látogató érdeklődőink számára is költői az iménti kérdés.

Sokkal inkább kérdés az, hogy hogyan lehet ezt elérni! Bizony ez már tudatos, hosszan tartó művelet, mert egész biztos, hogy nem elég "csak" megépíteni ilyen szemlélettel a díszkertet. Természetesen a kertépítés ilyen szemléletű alakítása feltétel lehet, és különösen szerencsés az, aki így kezd kertje megépítésének, vagyis azzal a szemlélettel, hogy a díszkert szerves része az élettérnek, olyannyira, hogy a kert, az otthon belső, meghitt teréhez tartozik.

Aztán van aki megörököl egy kertet, ám a megépítése idején ez a szemlélet még nem volt előtérben. Aztán, kihívást jelent még a kert és a belső tér egyesítése során, hogy egy több évszakos klímájú helyen a hideg vagy esős évszakok nehézzé teszik a megoldást, tehát ilyen szempontból komolyabb feladatot jelent. Ám a modern, mai korban megoldások sokasága áll a problémák elhárításának sorában, akár a régi kertek átalakítása, akár az időjárás kihívásaira adott válaszok tekintetében, szerencsére a építészeti technika és a kivitelezési technológia tágra nyitotta a lehetőségek kapuját! Azt javaslom lépjen be ezen a tágra nyitott lehetőségek kapuján, és tájékozódjon, tegye meg az első lépést, ami az, hogy határozza el magát, mert ez után már tényleg csak válogatni kell a megoldások között, többek közt webáruházunk kínálatában is talál megoldásokat, például a terasz tekintetében:

DÍSZKERTI DEKORÁCIÓK, TERASZKELLÉKEK

Például megoldásokat jelent a díszkert berendezése, otthonos módon, például megoldást jelent a díszkert egyéniségre szabása kerti dizájn lehetőségeivel, tárgyaival, kellékeivel és például a téralakítás is megoldást jelent, vagy olyan építészeti megoldás, mint télikert leétesítése, aminek a berendezése és kialakítása, már közvetlen kapcsolatot jelent a ház, az otthon terével. Ez a  kapcsolat aztán folytatható egészen a kert teljes terére kiterjedve.

Otthon és kert szoros egysége

Itt látható, hogy elérhető az egy élettér, amikor összeolvad a beltér és a kültér, miáltal tökéletes lakókörnyezet jön létre. A képen látható lakótér ideálisnak mondható, ugyanakkor nyilvánvalóan feltételez vagyoni hátteret kialakítása. Amennyiben ez nem jelent problémát, akkor a törekvésnek ilyen szoros és harmonikus kapcsolat elérése legyen a cél, az otthon teremtés terén, ahol a lakóház és a díszkert ilyen szoros egységet alkot. Azonban ennek elérése sokszor nem pénz kérdés, sokkal inkább elhatározás és ötlet. Egyszerű tárgyakkal és kialakításokkal hasonlóan szoros egység érhető el, élhető otthon alakítható ki, ahol a harmónia és az egység hasonlóan kellemes szinten valósul meg:

Egyszerű lakótér, kert egysége