Egy díszkert kialakulásának, létrejöttének talán az első lépése az az elhatározás, hogy legyen díszkert.

Amennyiben igazán szép, és használható díszkert a cél, akkor következik a díszkert megtervezése, majd a díszkert kivitelezése, vagyis a kertépítés. Természetesen egy frissen elkészült díszkert, amennyiben lelkiismeretes kivitelezés történt, már a megépülése után is lehet lenyűgöző, ám azt sokan tapasztalják ezek után, hogy kész még nincs.

A kertépítés után következik a kert élete, amely legrövidebb idő is tizenöt év, ez a kialakulás időszaka, mégpedig a dísznövények, ezen belül is a díszfák fejlődése, mialatt már felnőtt korba lépnek. Ez alatt a tizenöt év alatt, amíg a dísznövények elnyerik méltóságukat, nagyon sok olyan történik, aminek révén a kerttulajdonos a saját képére formálja a még megszületőben lévő díszkertet. Azért írom, hogy megszületőben lévő, mert a megépítése a díszkertnek lényegében még csak a nulladik, kezdő állapota, a startvonal, amikor kialakul, és a tulajdonos saját képére formálódik. Az lesz a megszületett díszkert, amikor belép a tulajdonos és érezheti a kert ízét, zamatját, egyéniségét, jellegét, igazi szépségét, varázsát, amit mind ő, a jelenlétével és persze az odafigyelésével teremtett meg évek alatt, még akkor is így van ez, ha csak az ízlését, és igényességét adta hozzá a kertformálás műveletéhez és magát a műveleteket esetleg egy képzett kertépítő vagy kertész végezte.

Amiben mi, a Zöldvilág Webáruház részéről segítséget tudunk nyújtani ehhez a folyamathoz, az lényegében a kert díszkerté alakításának, egyéniségének elnyerése. Ahogy már itt elhangzott, a díszkert élete, kialakulása hosszú folyamat, díszítése, kényelmének kialakítása pedig mindennap igényel odafigyelést, ami lényegében örömszerző tevékenység, mivel a  kertjével tevékenykedő ember együtt teljesedik ki díszkertjével, miközben a díszkert az otthonának részévé válik, lényegében lakóterébe vonódik ezáltal a díszkert egész területe. Erre a bevezetőképünk is egy nagyon jó példa, és íme egy másik!

house 2608548 1600

A díszkert lényegi átminősüléséhez sokszor apróságok elegek, miniatűr változások is átlényegíthetik a környezetet, a környezet hangulatát, a környezet vonzerejét, a környezet itt minden esetben a díszkertet jelenti, amely esetében a törekvés a kültér ridegségét a bensőség melegségével telíteni. A Zöldvilág Webáruház termékválasztékának ezt környezet formálást segítő választéka itt található, válogasson kedvére és ízlésének megfelelően használja díszkertjének otthonossá tételéhez:


DÍSZKERTI DIZÁJN ÉS PRAKTIKUM TERMÉKVÁLASZTÉKA